Thursday, September 12, 2013

Get It Over With

“You keep thundering thundering / I'm wondering wondering, why you keep thundering / Won't you just fucking rain and get it over with”

Pentru ca imi face inima sa bata mai frumos acum, la finalul unei zile asemeni unei martoage: "Psychic spies from China / Try to steal your mind's elation". Si atat. Cat urasc toamna! Doamne! Putine lucruri pot rivaliza cu anotimpul cafelei. Este ca si cum toata natura se scufunda intr-o coma profunda si incepe sa se descompuna frunza cu frunza, floare cu floare si tot asa pana cand nu mai ramane decat un  gigant schelet acoperit de albul zapezilor. Nu stiu de ce, dar am urat acest anotimp dintotdeauna. Unii urasc iarna, altii vara, dar toamna este cea mai hatra dintre toate pentru mine.

Vara este anotimpul cand te plimbi de mana cu marea si in par cu nisipul, cand vrei sa vezi locuri noi, cand ai curaj sa stai toata noaptea pana la rasarit, cand iubesti la culcare si uiti la trezire, cand totul in jur se dilata si ziua pare nesfarsita. Razi si iubesti, plangi si parasesti, simti ca traiesti. Iarna este anotimpul copilariei pentru ca este singurul dintre toate care reuseste sa puna zambetul pe fata oricarui adult atunci cand ajunge pe partie. Poate sa fie dealul din spatele casei, o panta uitata de lume, o partie special amenajata. Poate sa fie o sanie veche, o pereche de skiuri, de patine sau doar un sac de plastic. Vei rade, vei simti adrenalina declansandu-se si antrenand senzatia generala de entuziasm, vei simti ca traiesti. O bataie cu bulgari de zapada sau o lupta in apa la mare, oameni de zapada versus castele de nisip. Si atunci ma gandesc ce ar putea fi special la acest anotimp? Nu e nici cald, nici frig, nu poti face nici oameni de zapada si nici castele din nisip. In schimb poti vedea cum toata natura moare in jurul tau. Incet! Moare incet. Si pe cat este de urat, pe atat este si de incapatanat in dorinta lui de a te face sa-l urasti. Toamna incepe scoala, se face vinul, se pune usturoiul, se culeg recoltele si in general numai activitati care fie te muncesc, fie iti displac. Ahhh, sa nu uit: se dau restantele, adica afli daca "traiesti" sau "mori". Si nu pot sa compar acest anotimp posac nici macar cu ruda sa cea mai apropiata - primavara, pentru ca pana si ea este mult mai frumoasa. Macar primavara apar ghioceii, natura se scutura de alb si isi pregateste tinutele colorate, incepi sa te gandesti la concediu, astepti soarele dimineata si incepi sa te imbraci mai subtire, provocandu-l sa apara pe cer si sa te incalzeasca. Pana si pasarile stiu ca toamna este un anotimp lipsit de orice interes; de aceea si pleaca. Urasc cerul intunecat, urasc ploile abundente, urasc cum speranta se strecoara in afara sufletului si urasc cauza comuna a acestora: toamna.

Ca de obicei, voi adauga maine melodia, snippet-ul si formatarea standard. Urasc toamna atat de mult incat nici nu stiu ce melodie sa aloc acestei postari. Sper ca pana maine sa ma decid, desi cum iar va fi noros... Bine macar ca maine este tbt si pot scrie despre ceva vesel, ceva ce nu s-a intamplat toamna. EDIT: Am ales o melodie lenta, dar frumoasa, care imi incalzeste sufletul si ma face sa cred ca aceasta toamna va trece mai repede…

No comments:

Post a Comment