Wednesday, July 3, 2013

Touch

“A tourist in a dream / A visitor it seems / A half-forgotten song / Where do I belong? / Tell me what you see / I need something more”

Am pornit acest post cu gandul la Moroder, dar am schimbat in ultimul moment. Cum se intampla mai mereu, planificarea este batuta de inspiratia de moment. Vroiam sa scriu nu despre o melodie anume, ci despre o melodie care sa inspire. Avem nevoie de inspiratie in viata noastra, avem nevoie de cultura, avem nevoie de imaginatie si de atingerea iubirii pentru a putea sa ne dezvoltam armonios, spiritual vorbind. Daca lasi cotidianul sa iti defineasca amprenta vei descoperi ca toata viata ta ai facut acelasi avion din hartie, care nu a zburat niciodata mai departe, care nu s-a prabusit niciodata dupa primele doua secunde, care nu a fost purtat de vant in zare si care acum este expresia vida a armoniei tale.

GBckgrnd_ver02 

Schije din sentimentele altora trec zilnic prin noi, influentand uneori in mod invizibil deciziile pe care le facem. Lumea a devenit un camp de lupta plin de aschii sentimentale care ni se strecoara pe sub piele, ne jeneaza si ne demonstreaza ca nu suntem imuni, desi de multe ori ne-am dori acest lucru. In aceste conditii, imaginatia si libera exprimare a acesteia reprezinta propriul mecanism, unic si inimitabil, pe care fiecare dintre noi il are la indemana pentru a se vindeca. Sunt sigur ca orice mod de exprimare a propriei imaginatii este un mod de eliberare spirituala si, in mod implicit, de arta. Decizia mea de a invata sa cant la chitara a fost cea care mi-a adus aminte ca in viata trebuie sa ne facem timp pentru a ne lasa imaginatia sa se joace cu realitatea. Iar arta nu este altceva decat rezultatul acestui joc si asta pentru ca ea nu va fi niciodata egala doar cu munca. Genialitatea, din punctul meu de vedere, este balanta care tine in echilibru realitatea si imaginatia. Arta se sprijina pe rezultatul acestui mereu instabil echilibru. Chitara m-a facut sa imi doresc sa scriu din nou pe blog si tot ea m-a incurajat in incercarea de a realiza intr-o forma grafica ceva original. Consider deja ca a te descoperi pe tine insuti nu este o provocare. Sa lasi aceasta descoperire sa se produca este adevarata provocare si cea care conteaza cel mai mult. Cu cat faci mai mult din ceea ce iti place, cu atat iti doresti mai mult sa nu te opresti. Si nu trebuie sa iti fie frica, pentru ca saturatia apare doar daca faci perfect acelasi lucru la infinit, iar imaginatia este aliatul tau invizibil care te va conduce mereu pe alta poteca. Stiu ca uneori diferenta intre ce imi doresc si ce reusesc este incomensurabila, dar tocmai acest lucru ma motiveaza sa merg inainte. Daca as cenzura imaginatia, as sti ca ar trebui sa renunt chiar in acel moment. O realitate construita exclusiv pe iso-uri poate fi doar rodul  unei masinarii infernale, privata de suflet si de imaginatie. La finalul unei zile, ele sunt responsabile pentru ce ne dorim sa visam. Omul nu poate trai fara arta. Multitudinea formelor in care intalnim exprimata arta este exemplul infinitatii imaginatiei umane. Fiecare poveste de dragoste este unica tocmai datorita faptului ca imaginatia nu poate fi cuprinsa si definita intr-o multime finita de numere naturale.

Ce te inspira sa desenezi, sa canti, sa scrii, sa iubesti, este ceea ce te defineste. Ceea ce te defineste este arta pe care alegi sa o faci si sa o imparti cu lumea. Iar lumea iubeste imaginatia transpusa in realitate.

No comments:

Post a Comment