Tuesday, August 18, 2009

Doar litere, fara numere

Cititi cu atentie apelativele urmatoare: marlan, tartan, ghertoi, cocalar, taranoi, tartex, manelar, tarlan. Ceea ce scriu in continuare va este dedicat exclusiv voua. Nu vroiam sa imi consum cuvintele, ideile si mai ales spatiul limitat al acestui blog pentru “personalitatile” (nu persoanele) voastre. Dar am ajuns la o concluzie sinistra: oriunde m-as duce si orice as face nu mai am loc de voi si ma sufocati cu perseverenta voastra de a ataca toate refugiile in care ma “adapostesc” din calea voastra. Ati devenit mult prea numerosi, iar orice lucru prea numeros devine o problema. Asadar as dori sa va duceti naibii de unde ati venit, datorita faptului ca voi oricum nu va simtiti bine in lumea noastra – a celorlalti – pentru ca voi nu aveti nici un principiu de viata, nici o valoare morala, nu aveti nici o calitate remarcabila in afara de aceea de a reusi sa ii deranjati pe cei din jurul vostru.

Stiu foarte bine ca si noi – restul – va deranjam pentru ca nu ascultam manele la refuz, pentru ca ne uitam urat la voi cand scuipati seminte pe strada si pe plaja, pentru ca nu dam noaptea muzica la refuz in fata garajului, pentru ca nu jucam remy, barbut si table in scara blocului si pe treptele din fata lui, pentru ca nu il impingem pe ala care e in fata noastra la coada ca sa ajungem mai repede in fata si pentru multe alte “defecte” pe care le avem. Sa va explic cateva lucruri: nu ascultam manele pentru ca avem o viata mai complexa decat a voastra care se rezuma la acelasi nefericit si inflexibil triunghi al banilor, dusmanilor si iubirii (impartasite, dar adeseori cu ne in fata), pentru ca nu preferam femeile usoare care se misca “lasciv din solduri (grasimi)” imbracate ca ultimele bagaboante, pentru ca nu ne expunem datoriile de la banci sub forma unui ghiul pe deget, pentru ca ne taiem unghiile (da – si alea de la picioare trebuie taiate) ca sa avem grija de sanatatea si de aspectul nostru, pentru ca nu ne cumparam in fiecare luna din alocatia de handicap social cea mai ieftina cartela de telefon pentru ca e mai ieftin decat sa o reincarci pe aia veche. Pauza. As vrea sa va trimit inca o data naibii pentru ca obosesc scriind despre voi. Putem continua acum. Noi diferim fata de voi pentru ca ne place sa ne castigam banii muncind (da – de aia noi suntem aia “fraieri”) pentru ca in felul asta sa fim corecti fata de societate si sa ajutam la dezvoltarea ei (chiar daca asta presupune si intretinerea voastra – dragi someri) si nu visam sa castigam la cazinou’si nici la “ruleta”, noi diferim de voi pentru ca stim sa castigam atentia celor din jur vorbind incet despre lucruri interesante si nu tipand cu “ea” in gura, noi diferim de voi pentru ca nu ne bronzam cu urma de lant pe gat si nici cu urma de tricou de camp, noi diferim de voi pentru ca stim sa vorbim corect limba romana si pentru ca – ciudat – stim sa si scriem corect din punct de vedere gramatical, respectand regulile de sintaxa si morfologie. Noi diferim de voi pentru ca decat sa ne luam emblema de BMW alegem sa ne luam Seat (un exemplu abstract) pentru ca voi nu veti intelege niciodata de ce la semafor un Seat de 200 de cai pe benzina va lasa o flegma pe parbrizul BMW-ului vostru din 1900-iarna, nu toamna si asta tot pentru ca voi nu intelegeti ca la o masina motorul si transmisia conteaza mai mult decat firma si muzica. Da, muzica data tare nu te face sa mergi mai repede! Socant. Si nu in ultimul rand noi diferim de voi pentru ca nu facem o turma de copii pe care sa ii tinem flamanzi, murdari si la limita saraciei, pentru ca noi stim ce sunt alea metode contraceptive si pentru ca noi stim sa folosim un prezervativ (nu, nu se sufla in el). Stiu ca aveti multe calitati pe care nu le pot exprima din pacate pe umilul meu blog, dar puteti sa va duceti la naiba cu ele cu tot.

Un ultim lucru: noi diferim de voi pentru ca avem un respect de sine cultivat si nu auto-impus, pentru ca noi stim ca pentru a reusi in viata asta nu trebuie sa ai bani, femei si masini ci doar minte si bun simt. Restul vin apoi singure si asta voi nu veti intelege niciodata ! Nu meritati nici macar o poza. Stiti cum aratati !

1 comment:

  1. Mai nou, aceste "personalitati" au auzit ca e "marlanesc" sa asculte manele, asa ca asculta la maxim HAUS, ca da bine.
    Nu conteaza ce digei, d-astia noi sa fie si de-ai nostri, ca-s buni.
    In treacat fie spus, ai consacrat prea multe litere acestor specimene.
    Eu le-as da un numar care ii reprezinta in totalitate: 0
    Atat.

    ReplyDelete