Saturday, August 15, 2009

Hard to beat

Despre relatii cu foste sau foste relatii actualizate au scris multi si inca o fac (dovada aici de fata). S-a dezbatut subiectul indeajuns de mult asa ca nu o sa scriu un fluviu de cuvinte pentru a descrie ce cam toti am trait macar o data in viata sub diferite titulaturi: ciorba re-incalzita, datul papucilor si apoi recuperatul lor etc.

O sa folosesc doua poze facute de mine pentru a evidentia si mai bine ce vreau sa spun :) La urma urmei o poza face cat o mie de cuvinte, nu?

Orice fosta relatie (nu ma refer la cele stric fizice sau one-night-stand-uri) lasa in urma sa un MUC. DA ! Acel ceva mic si lipicios care nu se desprinde usor, iti e sila sa il dai jos cu mana, iti provoaca greata, desi la un moment dat el a fost util si te-a protejat clar de ceva rau. Asadar, mai jos am pus o poza care infatiseaza un muc de tigara ce simbolizeaza o relatie trecuta, ingropata in sufletul tau. Este acolo, dar nu iti vine sa mai pui mana pe el, pentru ca simti ca nu il mai poti aprinde, nu mai ai ce fuma din el, este deja murdar de ruj, ce poate ascunde urmele rujului altcuiva si la urma urmei de ce te-ar mai interesa un CHISTOC ? Si totusi, sunt momente in care iti aduci aminte cum ai savurat acea tigara (relatie), cum ai tras in piept aer puternic de fiecare data cand urma sa te vezi cu cel iubit, cum mereu iti lua grijile de pe cap si te relaxa, dar mai ales iti aduci aminte ce bine te-ai simtit atunci cand ai stins TU acea tigara, cand ai apasat pe ea ca sa o stingi, cand ai strivit-o si ai simtit-o cum nu mai arde. Te-ai simtit bine, nu poti minti :) Pentru ca toti ne simtim bine, macar teoretic, DUPA ce fumam o tigara.

Revenind la momentele de cumpana cand un impuls necontrolat, de genul celor care te impingeau sa te joci in strada cand erai mic desi stiai ca nu ai voie si ca e periculos (avertismente reale ce nu contau oricum), te impinge totusi sa ridici mucul acela, chistocul stins, pentru a verifica daca nu ascunde o tigara intreaga. Exact ca un om al strazii care se bucura de chistocul aruncat de altu, sau de tigara fumata pe jumatate de cineva ce se urca grabit in masina si o arunca pe jos, la fel te bucuri si tu cand intinzi mana spre acel chistoc. Simti ca totusi salvarea ar putea veni din partea lui. Sa simti din nou relaxarea pe care o vanezi. Insa ai parte de o surpriza, prietene, pentru ca nu scoti o tigara intreaga ci doar un muc. Un muc care la vremea lui te-a protejat de fumul toxic pe care il inhalai, un muc care si-a facut treaba pentru care a fost conceput si care acum e cel mai bine sa ramana asa. Lasa-i deci pe altii sa caute printre chistocuri si gaseste-ti o tigara intreaga pentru tine !

3 comments:

  1. De multe ori, recunosc, n-am rabdare sa fumez o tigara intreaga, o sting atunci cand ajunge la jumatate si-o arunc in sila. Gresesc?
    Poate ca doar imi protejez plamanii.

    M-as lasa de tot.

    ReplyDelete
  2. Dar ai grija cat fumezi sa nu te arzi :D Relatiile ca un muc de tigara... foste... toate se transforma pana la urma in scrum.

    ReplyDelete
  3. orice relatie trecuta "lasa in urma sa un MUC. DA ! Acel ceva mic si lipicios care nu se desprinde usor, iti e sila sa il dai jos cu mana, iti provoaca greata, desi la un moment dat el a fost util si te-a protejat clar de ceva rau. "

    Da, te aprob. Si ma gandesc la muc in sensul de secreție vâscoasă produsă de glandele nazale și eliminată prin nări.
    Nu neg ca la un moment dat "te protejeaza de ceva rau", asa cum ai spus si tu, impiedica impuritatile si te protejeaza de patrunderea unor corpi straini nedoriti.
    La un moment dat insa MUCUL incepe sa te incomodeze, nu-l mai simti ca facand parte din tine si-l dai afara de pe postul de bodyguard. Da. Il scormonesti cu degetul aratator fara mila, te incrunti si inchizi ochii. Nu-l mai vrei in viata ta. Vrei sa fii curat-uscat, fara intrusi. Transformarea lui in biluta cere migala si rabdare, eventual injurii, pentru ca in final el sa fie oricum abandonat.
    Pentru cei cu adevarat tari de fire exista varianta expulzarii mucului fara mila, cat mai departe de propriul corp si continuarea drumului agale, ca si cum nimic nu s-a intamplat.
    Asadar, oricum am lua-o, mucul se dovedeste a fi inutil la un moment dat si putem, pe buna dreptate, sa-l scoatem fara niciun regret de la inima (a se citi "din nas").
    Asta-i.

    ReplyDelete