Wednesday, August 19, 2009

Un gin tonic, va rog !

Scriu aceste randuri pentru a-mi expune o perceptie personala mai veche, dar care a revenit in actualitate zilele acestea. Nu e ceva mega-filosofic, sunt convins ca nu va misca universul vostru din loc, dar o scriu pentru mine si nu pentru voi :) Voi puteti citi ceea ce va place si sa apreciati daca e corect/frumos/banal/grosolan etc. Si va multumesc tuturor celor care cititi, nu doar celor care si apreciaza ce scriu. Revenind insa…

In ultimele zile am avut ocazia sa stau de vorba cu mai multe persoane ce impartaseau o temere comuna. Se pare ca fiecare primise aceeasi tema de casa si nu putea sa ii scrie rezolvarea desi raspunsul era cunoscut foarte bine. Toate spuneau in mod direct sau indirect ca se simt batrane desi nu au trecut nici una de 25 (douazeci si cinci) de ani. Pai, prietene, esti batran la varsta asta? Atunci parintii cand spun ca inca sunt in putere ce simt? Sa iti spun cum simt eu treaba asta, prietene, pentru ca simt nevoia sa o zic si sa le fac curaj si altora. Drumul asta al vietii e o nenorocita de calatorie spre moarte, singurul lucru absolut sigur din ziua in care te nasti. Stiu ca ai sa spui acum ca ai auzit asta, ca e un cliseu, dar lasa-ma sa iti spun ca eu cred ca daca ai auzit asta si inca te vaiti inseamna ca nu ai inteles nimic. Drumul asta il parcurgi tu si alegi ce anume sa savurezi pe parcurs.Vrei sa savurezi un joint – bravo tie, vrei sa savurezi feminitatea domnisoarelor sau masculinitatea barbatilor ce iti ies in cale – foarte bine, vrei sa te lasi de scoala si sa tragi cu spatele in constructii – alegerea ta si tot asa mai departe. Insa gandeste-te bine ca exista in viata cate un moment pentru fiecare lucru, un moment prielenic pentru a te duce la scoala, pentru a iti face prieteni pentru toata viata, pentru a iesi in club, pentru a merge la majorate etc. Stiti la ce ma refer. Ei bine, din punctul meu de vedere intre 23 si 27 de ani este momentul perfect pentru… TOT ?!

Sa dezvolt putin ultima parte de mai sus. Nu discut sub 18 ani pentru ca se stie ca nu ai libertate prea mare si deci iese din discutie. Intre 18 si 21 de ani esti inca fresh. Ca un fresh de portocale, dar care inca nu a apucat sa se “aseze” in pahar. E inca agitat si de aceea nu poate fi savurat. Iti lipseste inca maturitatea, viziunea care ar duce la coexistenta (la simbioza) dintre pasiune si dragoste. Nu pot coabita in persoana ta, fara a nu inclina balanta intr-o directie. Iesi la suc, club, sex in masina etc. Acum vine partea cool insa. Intre 22, 23 de ani si 27 esti de ajuns de pregatit pentru orice provocare. Ai toate optiunile din viata la indemana, ai terminat scoala, ai un job sau macar flirtezi la ideea unuia pentru a iti asigura si independenta financiara, dar mai ales pentru a o AFIRMA in fata celor din jur. Asadar, la 25 de ani spre exemplu ai optiunea de a iesi la un suc si de a face sex in masina, dar ai si optiunea de a iesi la o cafea si de a face dragoste intr-un pat mare. Poti iesi in club fara sa fii privit cu prejudecati, dar poti sa te duci si intr-o gradina botanica alaturi de persoana iubita. Poti face ce e mai frumos din ambele perioade importante ale vietii: copilarie si maturitate. Deci sincer, prietene, trebuie sa fii imbecil pentru a nu savura un astfel de moment. E ca si cum pana acum puteai sa bei doar suc si bere, iar acum in fata ta ai o masa cu toate bauturile existente (whisky, cocktailuri, vodka, gin etc.) de pe care poti sa iei ce vrei tu si sa bei, fara sa regreti nimic. Poti face orice alegere stiind ca e cea buna. Poti incerca orice combinatie, pentru ca nu vei regreta. Si ce daca o sa te mai doara capul? Si ce daca o sa iti mai fie rau cateodata? Si ce daca o sa fii vesel fara sa stii de ce? Va trece si abia dupa iti vei aminti cu placere de acele momente. Si cand vei incepe sa iti amintesti din ce in ce mai greu de ele atunci, prietene, sa stii ca ai imbatranit! Asa ca daca va simtiti batrani la 25 de ani aduceti-va aminte ca la varsta asta nu trebuie sa mai jucati sotron si nici sa urmariti Tom si Jerry. E momentul vostru, momentul in care va jucati rolul principal in cea mai mare productie: viata voastra. Si daca va considerati prea maturi tineti o lamaie/portocala deasupra focului si apoi striviti-o si vedeti daca sucul ei este cald. Daca il simtiti asa inseamna ca nu sunteti inca suferinzi de artroza.

Pentru mine inca un gin tonic, va rog !

102_1724

1 comment:

  1. Ma simt pionul principal al acestei postari :)
    Bai, cum sa-ti explic, e o criza a femeilor de 25 de ani care ar mai juca sotron dar stiu ca nu le-ar tine picioarele decat maxim 2 ture ca apoi ar spune "piua", care s-ar mai uita la Tom&Jerry dar numai la cadrele cu Tom (eventual in varianta motan-inalt-brunet-destept-potent pe canapea), care incep sa simta la buzunar cremele antirid, alea mai soft ce-i drept, da' tot antirid, care si-ascund cu grija primul fir de par alb si care aud tot mai des apelativul "doamna", nu "domnisoara" cum auzeau cu cativa ani in urma :)
    Hai ca o scot eu la capat cu niste minimartieni de-aia vitamine !

    ReplyDelete