Saturday, August 22, 2009

Saturday night

I just can’t wait! Nu trebuie sa fac nimic iesit din comun, dar trebuie sa ies. Asta inseamna sambata seara pentru mine. Si indraznesc sa cred ca nu doar pentru mine. Este seara cea mai importanta si cea mai fancy din toata saptamana. Te aranjezi, te uiti la cat de bine arati in oglinda, te incurajezi, te gandesti la ce grozavie ai sa faci sau unde ai sa mergi pentru a te evidentia pentru ca doar este sambata seara si in seara asta toata lumea va incerca sa se evidentieze. Paradoxal cele mai proaste emisiuni si filme sunt sambata seara. Parca si cei de la televiziuni stiu ca toata lumea iese si ca nu trebuie sa isi dea silinta prea mult pentru a rula vreun film de Oscar.

Sambata seara intri-n club altfel decat in oricare alta zi a saptamanii. Mai mergi si marti la o seara cu gasca, mai mergi si joi la un karaoke, mai mergi si vineri ca sa incepi weekend-ul ok si sa uiti de munca sau de scoala, dar sambata este cu adevarat ziua pe care o astepti. Sambata este clubul plin, sambata simti atmosfera aia de distractie pentru care ai iesit, sambata nu simti oboseala nici la 4 dimineata. Sambata seara si cocktailurile au alt gust, diferit si nu doar din cauza faptului ca au fost diluate special sau pentru ca nu s-a respectat reteta. Simti alcoolul mai tare, te elibereaza de inhibitiile obisnuite, te face sa iti doresti sa fii in centrul atentiei (intr-un mod decent totusi, nu beat mort pe culoarul spre baie sau dansand ca ultima proxeneta avida de recunoastere locala). Sambata insa apar si elementele neplacute: diferiti… “ciocoi” ca sa folosesc un termen potrivit se lasa afara din grota la adapostul intunericului pentru a savura si ei dara unui parfum bun, pentru a face avansuri grosolane, pentru a deranja lumea si in general pentru a strica seara altora. Stiti si voi la cine ma refer: iesit pe jos, in trening plagiat de firma celebra, transpiratie emananda, manele date tare pe telefonul mobil si fara bani in buzunar. Dar, partea buna este ca sambata este o zi speciala care te face mai bun si mai ignorant. Deci sunt toate sansele sa nu ii observi si sa nu intri in contact cu ei.

Cand ai fost la cele mai tari petreceri? Sambata seara. Cand ai stat treaz pana dimineata? Sambata seara. Cand te-ai imbatat pulbere? Sambata seara. Cand ai vazut cel mai tare meci cu prietenii? Sambata seara. Cand ai fost cel mai mult admirata? Sambata seara. Stiu ca raspunsul este flexibil si nu pot afirma despre el ca e invariabil asa cum mi-as dori, dar mai stiu si ca multe din categoriile care incep cu “cel/cea mai” au avut loc intr-o sambata seara. Cate relatii au inceput intr-o sambata seara? Poate ca sambata seara a fost inventata pentru ca viata de noapte sa aiba sens si culoare. Un lucru cred ca este invariabil adevarat: viata de noapte a inceput si a fost definita intr-o sambata seara. Iar acum, am sa fug sa imi ajung existenta sociala din urma pentru ca e sambata seara si deja eu sunt in intarziere.

DSC02142

1 comment: